Kedves újdonsült egyetemista/új beköltöző,

 

A GTK kollégiuma, a Wigner Jenő Kollégium a Kar közösségi életének központi helye. Gondolom, már hallottál az egyetemi kollégiumokról történeteket, szülőktől, testvérektől, barátaidtól. Mindenki rengeteget bulizik, aztán szorgalmi időszakban éjt nappallá téve tanulnak, végül kiengedik a gőzt újabb bulikkal. Mindenre megtalálhatod a megfelelő helyet és időt a kollégiumon belül. Különböző eseményekre, délutáni kerti grillezésekre, vagy esti filmnézésekre, netalántán éjjeli tanulásokra ideális környezetet biztosít a Wigner.

Az épületnek három szárnya van (A, B, C), négy emelete, és minden szárny külön alagsorral rendelkezik. Egy szobában hárman laknak, de kettő és egy ágyas szobák is elérhetőek. Szintenként találhattok konyhát, társalgót, ill. minden folyosón zuhanyzót és WC-t. A Wigner nem egy vadiúj kollégium, de meg kell hagyni, sokkal jobb állapotban van, mint a hasonló korú „versenytársai”. A koli pár apró hátrányát viszont rengeteg pozitívum ellensúlyozza.

A kollégium alagsorában egy tanuló is megtalálható, ahol vizsgaidőszakban elég nagy a forgalom, jó időben pedig a hátsó udvar is kellemes környezet nyújt a tanuláshoz. Persze nem csak a tanulásról szól egy kollégista élete. Az épület mögött egy kert található ahova jó idő esetén kimehettek, vagy lementek a Rollerbe meccset nézni, csocsózni, ping-pongozni, Xboxozni szeretnél vagy csak simán beszélgetni. Az u dvarban van egy foci- és egyben kosárpálya is, amely sokszor biztosít helyszínt a spontán szervezett mérkőzéseknek. Mindemellett több öntevékeny kör is működik a kollégiumban.
Félévente egyszer megszervezzük a Wigner Weekendet. Ezen hétvégén, érdemes a kollégiumban maradnod. Ilyenkor összefog a koli apraja-nagyja, és együtt felújítunk, festünk, rendezünk, lomtalanítunk, szépítgetjük a közösségi helyiségeinket.

A GTK HK irodája a (Q épületi mellett) a Wigner Jenő Kollégium A105-ös szobájában található, így ha erre jársz fogadóidőben, a Hallgatói Képviselet tagjai örömmel válaszolnak kérdéseidre személyesen is.
Érdemes megemlítenem a kollégiumi mentorok csapatát. Ők azok, akik a régi nevelőtanári feladatokat látják el. Betartatják a házirendet a diákokkal, ellenőrzik a szobákat, kinyitják az ajtót, ha benn felejtetted a kulcsod, és a szobatársaid bezárták az ajtót és nincsenek a koliban. A kollégiummal kapcsolatos kérdéseiddel hozzájuk is bizalommal fordulhatsz.