Internet aktiválása:

Beköltözés után, az új lakók e-mailben kapnak értesítést az internet aktiválásáról. Akik előző félévben, vagy őszi félév esetén nyáron is a koliban laktak, azoknak automatikusan meghosszabbítjuk a lejáró hostjait. Aki később költözik be a kollégiumba, az a support@wigner.bme.hu címre küldje el a megfelelő mac címét, és hogy az ahhoz tartozó vezetékes vagy wifi szolgáltatást szeretné.
A kollégiumban jelenleg egy eszközre tudunk vezetékes vagy wifi internetet biztosítani. További eszközökre a support@wigner.bme.hu e-mail címen lehet internetet igényelni megfelelő, alapos indoklással.
Meglévő hostot módosítani a mynet.wigner.bme.hu oldalon tudtok, melyhez jelszót korábban e-mailben első beköltözés után kaptatok. A mynet jelenleg kizárólag kollégiumi hálózatból érhető el, azaz:

  • bedugsz egy kábelt a gépedbe és valamelyik fali portba
  • felmész a wignair_inside hálózatra, aminek mynetreg a jelszava
  • szobatársad aktivált netét használod

Üzemeltetés

A kollégiumban az internetszolgáltatás üzemeltetését a WJKSZK (Wigner Jenő Kollégium Számítástechnika Kör) végzi. Kérdés, probléma esetén a support@wigner.bme.hu email címre tudtok írni.

A koli vezetékes hálózata gyors és megbízható, kiesés szinte csak központi egyetemi probléma esetén fordul elő. Tervezett kimaradásnál előre tájékoztatunk, de persze előfordulhatnak üzemzavarok is. Ha a WIFI-vel problémáid vannak, akkor ajánljuk, hogy állj át vezetékesre.

Teendők ha nincs neted:

  • Győződj meg róla, hogy az előfizetésed már aktiválva lett-e, és hogy a jó MAC cím van-e a rendszerben
  • Ellenőrizd a LAN kábelt (nincs-e kicsúszva a fali portból, stb.) vagy a WIFI jelerősséget. A folyosó közepén található WIFI Access Pointnak (az a csészealjszerű fehér valami) zölden kell világítania – ha ez nem így lenne, azt azonnal jelezd egy WJKSZK-snak!
  • Indítsd újra a gépet/mobilod!
  • Ha az egyetemi oldalakat eléred, de mást nem akkor központi probléma van – várj türelmesen!
  • Írj nekünk vagy keress meg minket!

Aktuálisan érvényes hálózathasználati szabályzat: Általános hálózathasználati szabályzat Fontos!!! A szabályzat értelmében az egyetemi hálózaton, amelynek része a Wigner Jenő kollégium hálózata is, szigorúan tilos mindennemű P2P fájlmegosztási protokoll használata! Ennek megszegése a hálózatról való végleges letiltást és fegyelmi eljárást vonhat maga után!